Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

GMP-faciliteten

GMP-faciliteten på Universitetssjukhuset Örebro erbjuder renrumslokaler, kompetens och kunskap för tillverkning av ATMP. Till oss på GMP-faciliteten kan forskare, företag och kliniker vända sig för att få hjälp med att planera, utveckla och tillverka ATMP till kliniska prövningar eller som sjukhusundantag.


ATMP är läkemedel som innehåller mänskliga celler eller vävnader. Eftersom det räknas som läkemedel måste tillverkning ske i enlighet med Good Manufacturing Practise, GMP och får enbart ske efter att Läkemedelsverket givit tillstånd.  

Vad är ATMP? 

Avancerade terapier – cellterapi med ATMP

Vad krävs för att få tillverka ATMP? 

Vad erbjuder GMP-faciliteten? 

Om ni har en produkt som innehåller celler eller vävnader som ska ges till patient kan vi hjälpa till att GMP-anpassa er produkt så att den uppfyller regulatoriska krav. Vi hjälper till med hela processen, från riskanalys, validering och ansökan till Läkemedelsverket, till själva läkemedelstillverkningen. Vi har GMP-utbildad personal för det laborativa arbetet, och sakkunnig apotekare knuten till oss.

Kontakta oss gärna tidigt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 maj 2019

Innehållsansvarig: Emma Adolfsson

Publicerad av Elin Abelson

Aktuellt

Vid frågor om avancerad cellterapibehandling, önskemål om kliniska prövningar med ATMP läkemedel, eller för mer information, kontakta GMP-faciliteten:

gmp-faciliteten @regionorebrolan.se

Emma Adolfsson
Head of production
Telefon: 019 – 602 00 21
Mail: för.efternamn  @regionorebrolan.se

Gisela Helenius
Projektsamordnare
Telefon: 019-602 12 74
Mail: för.efternamn @regionorebrolan.se