Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional utveckling

Vi inom Region Örebro län verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Örebroregionen. Inom förvaltningen regional utveckling arbetar vi med frågor inom; Näringslivsutveckling, Välfärd och folkhälsa, Utbildning och arbetsmarknad, Energi och klimat, Kultur och ideell sektor och Trafik och samhällsplanering. Örebroregionens regionala utvecklingsstrategi är en gemensam vägvisare för regionens framtidsarbete. Syftet är att skapa bästa möjliga framtid för oss som bor och verkar i regionen. Strategin vänder sig till de personer och organisationer som vill vara med och påverka regionens långsiktiga utveckling. Strategin kommer att vara styrande för aktörer på nationell och regional nivå, stödjande för de som verkar på kommunal och lokal nivå och inspirerande för de som finns i näringslivet och den ideella sektorn.

Information från landstinget

Nyheter

Ny RUS, Infra-dag och överenskommelser i nyhetsbrevet

2018-04-10
Läs nyhetsbrevet från Regional utveckling

Var med på lanseringen av nya utvecklingsstrategin

2018-04-09
Alla som varit med och tagit fram den nya regionala utvecklingsstrategin är välkomna på lanseringskonferens. Det finns även plats för dig är med och jobbar för att nå visionen Örebroregionen - Sveriges hjärta En attraktiv och pulserande region för alla.

Efterfrågeforum om kompetensförsörjning

2018-03-23
Efterfrågeforum är en mötesplats för branscher och ansvariga för yrkesutbildningar för vuxna på gymnasial nivå. Den 8 maj bjuder vi in till dialog om branschernas utbildnings- och kompetensbehov.

Mycket glädje i nyhetsbrevet

2018-02-13
SM-guld, bästa logistikläge och första spadtaget - det är mycket glädje i årets första nyhetsbrev från Regional utveckling!

Det måste vara enkelt med teknik

2018-02-12
Teknik ska inte vara krångligt och svårt, det är influencern Elin Häggbergs motto. Och alla ska kunna använda den. När appen Swish kom ändrade den folks vanor och behovet av kontanter minskade. 

 

Fler nyheter om regional utveckling

Vår vision

The Heart of Sweden

  • Örebroregionen är ett attraktivt kunskapscentrum med en hög utbildningsnivå.
  • I regionen växer företag och nya idéer i ett aktivt samarbete mellan näringsliv, universitet, offentlig och ideell sektor.
  • I regionen blomstrar kultur, idrott och turism — det goda värdskapet ger lustfyllda möten och upplevelser.
  • Regionens mångfald föder kreativitet, öppenhet och unga tankar.
  • Vi är den öppna regionen — den goda grannen, den självklara mötesplatsen för människor och ett nav för handel och hållbara transporter.

Tillsammans är vi den pulserande regionen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 10 april 2018

Innehållsansvarig: Peter Ranki

Publicerad av Sofia Kjörk

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/regionalutveckling