Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional utveckling

Vi inom Region Örebro län verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Örebroregionen. Inom förvaltningen regional utveckling arbetar vi med frågor inom; Näringslivsutveckling, Välfärd och folkhälsa, Utbildning och arbetsmarknad, Energi och klimat, Kultur och ideell sektor och Trafik och samhällsplanering. Örebroregionens regionala utvecklingsstrategi är en gemensam vägvisare för regionens framtidsarbete. Syftet är att skapa bästa möjliga framtid för oss som bor och verkar i regionen. Strategin vänder sig till de personer och organisationer som vill vara med och påverka regionens långsiktiga utveckling. Strategin kommer att vara styrande för aktörer på nationell och regional nivå, stödjande för de som verkar på kommunal och lokal nivå och inspirerande för de som finns i näringslivet och den ideella sektorn.

Information från landstinget

Nyheter

Mycket glädje i nyhetsbrevet

2018-02-13
SM-guld, bästa logistikläge och första spadtaget - det är mycket glädje i årets första nyhetsbrev från Regional utveckling!

Det måste vara enkelt med teknik

2018-02-12
Teknik ska inte vara krångligt och svårt, det är influencern Elin Häggbergs motto. Och alla ska kunna använda den. När appen Swish kom ändrade den folks vanor och behovet av kontanter minskade. 

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning)

2018-02-01
Att ta hand om det som det offentliga inte mäktat med och det som det privata näringslivet inte anser lönsamt - det är den sociala ekonomins lott. Fredagsakademin i januari bjöd på konkreta exempel...

Fler ska ta medvetna resebeslut genom att tänka tanken

2018-01-30
Nu lanseras projektet Hållbart resande i Örebroregionen under namnet Tänk tanken. Tänk tanken-budskapet vill inspirera till att inte ta bilen slentrianmässigt utan att inför varje resa fundera om det går att åka kollektivtrafik, cykla eller gå istället.

Swedish Entrepreneurship Summit

2018-01-19
Leder rörlighet på arbetsmarknaden till innovation och entreprenörskap? Det är en av de frågor som är på agendan när ledande forskare och beslutsfattare möts i Örebro den 14 februari på Swedish...

 

Fler nyheter om regional utveckling

Vår vision

The Heart of Sweden

  • Örebroregionen är ett attraktivt kunskapscentrum med en hög utbildningsnivå.
  • I regionen växer företag och nya idéer i ett aktivt samarbete mellan näringsliv, universitet, offentlig och ideell sektor.
  • I regionen blomstrar kultur, idrott och turism — det goda värdskapet ger lustfyllda möten och upplevelser.
  • Regionens mångfald föder kreativitet, öppenhet och unga tankar.
  • Vi är den öppna regionen — den goda grannen, den självklara mötesplatsen för människor och ett nav för handel och hållbara transporter.

Tillsammans är vi den pulserande regionen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 13 mars 2018

Innehållsansvarig: Peter Ranki

Publicerad av Jessie Karlsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/regionalutveckling