Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional utveckling

Vi inom Region Örebro län verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Örebroregionen. Inom förvaltningen regional utveckling arbetar vi med frågor inom; Näringslivsutveckling, Välfärd och folkhälsa, Utbildning och arbetsmarknad, Energi och klimat, Kultur och ideell sektor och Trafik och samhällsplanering. Örebroregionens regionala utvecklingsstrategi är en gemensam vägvisare för regionens framtidsarbete. Syftet är att skapa bästa möjliga framtid för oss som bor och verkar i regionen. Strategin vänder sig till de personer och organisationer som vill vara med och påverka regionens långsiktiga utveckling. Strategin kommer att vara styrande för aktörer på nationell och regional nivå, stödjande för de som verkar på kommunal och lokal nivå och inspirerande för de som finns i näringslivet och den ideella sektorn.

Information från landstinget

Nyheter

Beviljade medel för att initiera större EU-projekt

2016-08-24
Region Örebro län har beviljats medel för att genomföra ett så kallat initieringsprojekt. Projektet, som heter CBTRAN, syftar till att skapa nätverk och en god plattform för att under projekttiden kunna arbeta fram en komplett projektansökan till Interreg-programmet Central Baltic. Projektet genomförs med stöd från Svenska Institutet.

Äventyraren Freedalance cyklar mountainbike genom länet

2016-08-15
15 augusti, når äventyraren Frida Benedikt Örebroregionen med sitt äventyr ”Freedalance through Sweden”. Med start I Treriksröset färdas Frida Benedikt genom vårt avlånga land mot sitt mål som är Smygehuk. Hon kommer att cykla mountainbike från Hjulsjö i norr till Tivedstorp i söder på Bergslagen cyclings leder. Frida Benedikt vill med sin cykling upptäcka och dela med sig av Sverige och dess fantastiska, men samtidigt väldigt olika miljöer.

Anna och Göran tog guld

2016-07-06
Göran Granström från Arboga och Anna Hammar från Köping var de första som klarade hela The Heart of Sweden GeoTour.
- Det bästa var att alla cacher fanns vid platser som var värda att besöka.

Nu kan du upptäcka länet på ett helt unikt sätt

2016-07-04
I lördags invigdes Sveriges första GeoTour och med det startade också Sveriges största skattjakt i Örebro län. Över 200 nyfikna deltagare hade kommit från när och fjärran för att vara med vid invigningen. Trots regn stod alla förväntansfulla och stampade, redo att åka ut och börja leta efter alla kluriga cacher som gömts på 50 smultronställen i regionen.

Nyhetsbrev: Sommar med Almedalen, feriejobbare och äventyr

2016-07-01
Igår kom så indelningskommitténs delbetänkande. För vår del är förslaget en Svealandsregion utan Värmland. Nyhetsbrevet denna gång ger dig glimtar från invigningen av cykelvägen mellan Degerfors och Karlskoga, glädjande utvärdering av vården för de mest sjuka äldre och beslut om projektmedel. Du får också några härliga tips för sommaren…

Fler nyheter om regional utveckling.

Vår vision

The Heart of Sweden

  • Örebroregionen är ett attraktivt kunskapscentrum med en hög utbildningsnivå.
  • I regionen växer företag och nya idéer i ett aktivt samarbete mellan näringsliv, universitet, offentlig och ideell sektor.
  • I regionen blomstrar kultur, idrott och turism — det goda värdskapet ger lustfyllda möten och upplevelser.
  • Regionens mångfald föder kreativitet, öppenhet och unga tankar.
  • Vi är den öppna regionen — den goda grannen, den självklara mötesplatsen för människor och ett nav för handel och hållbara transporter.

Tillsammans är vi den pulserande regionen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 augusti 2016

Innehållsansvarig: Peter Ranki

Publicerad av Lisa Virén

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/regionalutveckling