Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional utveckling

Vi inom Region Örebro län verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Örebroregionen. Inom förvaltningen regional utveckling arbetar vi med frågor inom; Näringslivsutveckling, Välfärd och folkhälsa, Utbildning och arbetsmarknad, Energi och klimat, Kultur och ideell sektor och Trafik och samhällsplanering. Örebroregionens regionala utvecklingsstrategi är en gemensam vägvisare för regionens framtidsarbete. Syftet är att skapa bästa möjliga framtid för oss som bor och verkar i regionen. 



Strategin vänder sig till de personer och organisationer som vill vara med och påverka regionens långsiktiga utveckling. Strategin kommer att vara styrande för aktörer på nationell och regional nivå, stödjande för de som verkar på kommunal och lokal nivå och inspirerande för de som finns i näringslivet och den ideella sektorn.

Information från landstinget

Nyheter

Vikten av att bli sedd, hörd och bekräftad

2017-10-16
Personer som inte fullföljer gymnasiet har betydligt sämre chanser att få ett bra liv. Forskning visar att risken är större för dem att drabbas av arbetslöshet, utanförskap, försämrad hälsa och psykisk ohälsa. Därför utvecklar projektet #jagmed metoder för att få fler unga att avsluta och lyckas med sina gymnasiestudier.

Kan vi ta tilliten för given?

2017-10-10
Lars Trägårdh, professor Ersta Sköndal Bräcke högskola, gjorde en bred omvärldsspaning med tema tillit den 29 september. Den allmänna föreställningen är att tilliten minskar i samhället, men från mitten av nittiotalet till 2010 ökade tilliten.

Visning av Soldrift Sjöängen

2017-10-06
 Soldrift Sjöängen är en satsning på lokal elproduktion i Askersund där solenergi, batterilagring och laddning av elbilar kombineras med smart styrning. Den 6 oktober invigdes Soldrift Sjöängen.

24 minuter på resa i Örebro län

2017-10-04
24 minuter är genomsnittsresan på vardagar, oavsett färdmedel. Men hur reser länsborna en vanlig dag? Och hur kan man få fler att resa hållbart? Fredagsakademin är ett öppet  seminarium ... 

Det självständiga Finland firas med utställningar och föreläsningar

2017-10-03
I år firar Finland 100 år som självständig nation. Det uppmärksammar Region Örebro län och Örebro kommun med en satsning på det sverigefinska kulturarvet för att på så sätt visa hur det är att leva...

Fler nyheter om regional utveckling

Vår vision

The Heart of Sweden

  • Örebroregionen är ett attraktivt kunskapscentrum med en hög utbildningsnivå.
  • I regionen växer företag och nya idéer i ett aktivt samarbete mellan näringsliv, universitet, offentlig och ideell sektor.
  • I regionen blomstrar kultur, idrott och turism — det goda värdskapet ger lustfyllda möten och upplevelser.
  • Regionens mångfald föder kreativitet, öppenhet och unga tankar.
  • Vi är den öppna regionen — den goda grannen, den självklara mötesplatsen för människor och ett nav för handel och hållbara transporter.

Tillsammans är vi den pulserande regionen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 oktober 2017

Innehållsansvarig: Peter Ranki

Publicerad av Andrea Gillgren

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/regionalutveckling