Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning inom Region Örebro län


Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården. 


 

Nyheter inom forskning och utbildning

Information från landstinget

Forskare Anna Duberg är årets vinnare av Guldskalpellen

Priset Guldskalpellen delas årligen ut av tidningen Dagens Medicin till vårdens främsta förnyare. Denna gång premierades Anna Duberg för sitt arbete med dansprojektet Dans för Hälsa.
”Kravlös dans kan vara ett värdefullt verktyg i att stärka psykisk hälsa hos unga”, säger Anna Duberg, fysioterapeut och forskare inom Region Örebro län.

Läs mer här

Prisad forskning kan öka chansen till överlevnad vid hjärtstopp

Varje år får cirka 10 000 personer hjärtstopp i Sverige. De organ som är viktiga för att en patient ska återfå egen blodcirkulation är hjärta och hjärna.
”Vi använder en aortaballong, under pågående hjärt- och lungräddning, som stoppar blodflödet i stora kroppspulsådern så att det främst går till hjärta och hjärna. Vi har sett att det ökar chans till överlevnad”, säger Emanuel Dogan, läkare vid Universitetssjukhuset Örebro.

Läs mer här

Abraham Bilge prisas för sina insatser som fysioterapihandledare

Fysioterapistudenterna har utsett Abraham Bilge till Årets handledare 2018.
”Det roligaste med att vara handledare är att man kan bidra till blivande kollegors utveckling och lära känna nya människor”, säger Abraham Bilge, sjukgymnast inom det geriatriska teamet på Universitetssjukhuset Örebro.

Läs mer här


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 20 juni 2019

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Elin Abelson