Hur kan vi använda oss av AI inom vård och hälsa?

Örebro universitet och Region Örebro län har skapat ett AI Impact Lab för att bygga upp en miljö för kunskapsöverföring inom AI, artificiell intelligens. Förra veckan var det ett idéskapande möte om AI inom vård och hälsa.

Mats G Karlsson och Amy Loutfi

– Målsättningen är att identifiera utvecklingsområden inom regionen. Tanken är att vi ska testa idéerna i närtid. Redan nu finns det identifierande behov inom vården och det var ett givande första möte, säger Mats G Karlsson, forskningschef inom Region Örebro län.

Uppbyggande av AI Impact Lab

Det finns resurser avsatta för utvecklingen av AI Impact Lab och uppbyggandet har börjat på Campus USÖ.

– AI är en av våra strategiska satsningar. Vi vill göra Örebro till ett nav för AI med hög kvalitet. På universitet har vi har bedrivit forskning inom AI sedan 1990-talet, säger Amy Loutfi, professor i informationsteknologi och vicerektor för AI-frågor på Örebro universitet.

Utvecklande samverkan

– Genom samverkan mellan regionens olika delar och universitetet kommer vi att kunna mobilisera kraft för genomförande av projekt med AI-inriktning som både kommer att skapa förutsättningar för att öka kvaliteten på och effektivisera våra olika uppdrag, säger Kristina Eklöf, områdeschef på Näringslivsutveckling inom Region Örebro län.

Sidan granskades den 18 oktober 2019

Innehållsansvarig: Elin Abelson