Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Dags att nominera till Medtech4Health Innovation Award 2020

Medtech4Health Innovation Award vänder sig till dig som arbetar inom vård och omsorg. Har du implementerat innovativ medicinteknik i din dagliga verksamhet? Skapar det förbättring för patienterna, förbättrade arbetsmetoder eller liknande? Då kanske du tillsammans med dina kollegor är deras kommande finalister med möjlighet att vinna 100 000 kronor och en film om ert arbete!

Det är fritt fram för vem som helst att nominera ett team, en person eller varför inte sig själv. Medtech4Health är ett strategiskt innovationsprogram finansierat av Vinnova.

Sista dag att nominera är den 5 februari. Finalisterna utses av en jury och är välkomna till prisutdelningen som hålls under Swedish Medtechs årsmöteskonferens den 23 april 2020.

Mer information hittar du här

Filmer med tidigare finalister kan du se här. Förra året kom Per Wretenberg, läkare och professor i ortopedi, och Simon Tholén, avdelningschef på röntgenmottagningen på Lindesbergs lasarett, samt forskarna Henrik Olivecrona och Lars Weidenhielm tillsammans med företaget Sectra AB på en andra plats i tävlingen.

De fick priset för en teknik som kallas IMA, Implant Movement Analysis. Genom röntgen kan de bedöma om patientens höftledsprotes sitter löst. Det ger säkrare diagnoser och minskar behovet av kirurgiska ingrepp.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 20 januari 2020

Innehållsansvarig: Elin Abelson

Publicerad av Elin Abelson