Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Fjärde våningen på Campus USÖ är nu klart

Efter cirka 1,5 års tid av ombyggnation på Campus USÖ står nu de nya lokalerna på plan fyra klara. ”Vi inom Kliniskt forskningscentrum och Örebro universitet har båda vuxit så dessa nya lokaler kom väl till pass” säger Per Thunberg, verksamhetschef på Kliniskt forskningscentrum.


Martin Gunnarsson och Per Thunberg klipper bandet.

Det är större delen av Kliniskt forskningscentrums verksamhet som flyttar till fjärde våningen. Det gäller Grants Office, Örebro biobank, Forskningskommittén och Klinisk epidemiologi och biostatistik. Kliniskt forskningslaboratorium finns fortfarande kvar på plan tre.

– Vi har tillsammans med universitetet skapat infrastrukturer på Campus USÖ till stöd för den medicinska forskningen här i Örebro. Med dessa nya lokaler kan vi fortsätta att utveckla detta arbete, säger Per Thunberg.

Under onsdagen hölls en ceremoni för de nya lokalerna där Martin Gunnarsson och Per Thunberg höll tal innan de klippte det gulblå bandet upp till fjärde våningen.

– Både utbildning och forskning vid Campus USÖ har stark medvind. Det är mycket glädjande att vi nu får nya möjligheter att bygga vidare på verksamheten i huset tillsammans, säger Martin Gunnarsson, prefekt för Institutionen för medicinska vetenskaper vid Örebro universitet.

Flytten till plan fyra innebär också goda möjligheter till vardagsmotion poängterar Per Thunberg.

Trappan upp till det fjärde våningsplanet.  


Magnus Johansson, Per Thunberg och Martin Gunnarsson.

 
Lena Jansson och Karin Johansson.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 5 mars 2020

Innehållsansvarig: Per Thunberg

Publicerad av Elin Abelson