Forskningsanslag från Nyckelfonden till Covid-relaterad forskning

Nyckelfondens styrelse har beslutat om en extra utlysning till Covid-relaterad forskning. Stöd utgår till större projekt eller projektområden i första hand.

Vem kan söka?

Nyckelfonden emotser ansökningar från forskare med minst docentkompetens och som leder en forskargrupp. Vi emotser en enda ansökan från denne som täcker alla de områden som vederbörandes grupp är engagerad i.

Anställd inom Region Örebro län

Sökande skall vara anställd vid Region Örebro län (RÖL) åtminstone 20 % eller ha en s k förenad anställning vid universitetet med direkt anknytning/uppdrag förlagt till en klinik vid RÖL.

Kliniskt förankrat

Forskningsprojektet skall vara kliniskt förankrat inom RÖL och RÖL-kliniker skall aktivt medverka i projektet.

Forskningstid

Forskningstid för huvudsökande innefattar även handledartid för doktorand upp till 5%.

Bidragsbelopp

Nyckelfonden kan bevilja upp till 1 mkr i forskningsstöd.

Ansöka görs i Researchweb

Deadline

Sista ansökningsdag är den 14 juni.

Sidan granskades den 29 maj 2020

Innehållsansvarig: Annika Rosdahl