Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Handledarpris delades ut till regionens tre bästa AT-handledare

De AT-läkare som avslutar sin AT inom Region Örebro län under hösten 2019 har utsett de tre bästa AT-handledarna i regionen. De AT-handledare som fått ta emot detta pris har samtliga utmärkt sig genom att visa ett stort engagemang, ett bra stöd och bidragit med god handledning.Under avtackningen för de AT-läkare som nu avslutat sin AT-anställning inom regionen delades även AT-handledarpriset ut till regionens tre bästa AT-handledare.

Priset är en vandringspokal samt ett inramat diplom med motivering. AT-läkarna med placering i Karlskoga, Lindesberg och Örebro utsåg en vinnare på respektive ort. Vinnarna denna gång blev:

 • Olesia Borovikova, specialistläkare på Kirurgiska kliniken sektion Kolorektal:
  "- Kort och koncist handledarskap
  - Stor kunnighet inom sitt område
  - Holistisk bild av patienten
  - Förmedlar trygghet och förtroende,
  finns alltid där om man behöver hjälp
  - Svarar alltid med realistisk bedömning
  - Öppnar upp och främjar för utveckling
  Och för att hon alltid hjälpt oss på plats när vi känt oss otillräckliga med dessa akuta bukar!"
 • Martin Johansson, specialistläkare vid Kliniken för medicin och geriatrik Lindesberg:
  "Martin Johansson - trädgårdsmästaren i Lindesbergs grönsaksland. I en mycket välbalanserad blandning av de senaste rönen och beprövad erfarenhet har Martin varit en essentiell del av undervisningen i den kliniska vardagen. Som kapten på avdelningen har Martin givit en klar och koncis bild av hur man bör handlägga internmedicinska patienter. Som bakjour är Martin tillmötesgående och ställer upp för oss nybörjare, ser man en bakjour på akuten är det oftast Martin som är där och hjälper till. Har man lyxen att få Martin som sin alldeles egna handledare kan man räkna med veckovisa träffar där man får kloka råd och konstruktiv kritik. Vi vill tacka en stor läkare på ett litet sjukhus!"
 • Georgios Alexopoulos, specialistläkare Allmänpsykiatrisk öppenvård:
  "Aldrig har en känt sig så trygg som när man har Georgios vid sin sida! När man som AT-läkare ska handlägga patienter med svår psykisk sjukdom krävs eftertänksamhet, tid för reflektion och bra stöd av seniora kollegor – allt detta bidrar Georgios till med bravur. Man får snabbt en trygg känsla av att hans dörr står öppen för frågor, även utanför satta handledningstider. Georgios är utmärkt på att undervisa och inleder planering för vidare handläggning med frågan "Vad tycker du att vi ska göra?" – en av de kanske viktigaste faktorerna för att stimulera inlärning. Han är helt enkelt en förebild för hur en bra handledare bör vara!"

Foto: Ebba Elfstrand


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 19 januari 2020

Innehållsansvarig: Ebba Elfstrand

Publicerad av Elin Abelson