Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Maria Gradin ny avdelningschef och studierektor inom utbildningscentrum

Sedan den 4 maj jobbar Maria Gradin som avdelningschef och studierektor inom utbildningscentrum. ”Jag ser fram emot att få vara med i utvecklingen av den kliniska utbildningsorganisationen”, säger hon.

Maria Gradin är för många ett bekant ansikte från barn- och ungdomskliniken. Nu senast i rollen som biträdande verksamhetschef i ett delat ledarskap. Region Örebro län har länge varit hennes arbetsplats och hon har lång erfarenhet av ledarskap och utveckling. Hennes nya kontor finns i S-huset där utbildningscentrum har sina lokaler.

– Förutom att ha en strategisk och samordnande roll inom medellånga medicin- och vårdutbildningar (MLVU), kommer jag att överta det studierektorsområde som min föregångare hade ansvar för, säger hon.

Hon påtalar att de förändringarna som är på gång inom vården även kommer kräva förändringar i utbildningsorganisationen. Hennes bakgrund som disputerad specialistsjuksköterska och tidigare erfarenheter från barn- och ungdomskliniken har hon nu nytta av i sitt nya arbete.

– Tidigare hade jag ett direkt fokus på patienten, nu är det skiftat till studenten. Indirekt blir det sedan mot patienten. Men både barn- och ungdomskliniken och utbildningscentrum är komplexa verksamheter med olika samarbetsparter vilket ändå ger likheter där min kompetens kan användas, avslutar Maria Gradin.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 13 maj 2020

Innehållsansvarig: Maria Gradin

Publicerad av Elin Abelson