Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kliniska prövningar

Avdelningen för kliniska prövningar, AKP, erbjuder tjänster som omfattar allt från större till mindre uppdrag inom kliniska studier. Vi erbjuder support och samarbete internt inom Region Örebro län samt externt till läkemedelsindustrin.

Vår tjänsteportfölj omfattar allt från utformning av studieprotokoll till patientbesök, utbildningar och monitorering. Valmöjligheten finns att använda alla tjänster från AKP för att starta och genomföra en studie, eller få hjälp med vissa delar utifrån det behov som finns.

Avdelningen för kliniska prövningar bedriver kliniska studier i S-huset på Universitetssjukhuset Örebro där vi tar emot studiedeltagare i läkemedelsstudier vi själva genomför i samarbete med läkemedelsindustrin eller akademiska forskare.

I AKP:s lokaler pågår dagligen klinisk och administrativ verksamhet inom kliniska studier, såsom provtagning, sjuksköterske- och läkarbesök. Här kan forskningsintresserade anställda inom Region Örebro län  få hjälp med genomförandet, oavsett om det är en akademisk eller företagsinitierad studie. AKP medverkar i såväl nationella som internationella studier inom olika terapiområden och är ett av de största centren i Sverige med avseende på antalet inkluderade patienter.

Vi är flexibla och vid behov finns både lokaler och forskningssjuksköterskeresurser att hyra till intern timtaxa.

Välkommen att kontakta oss!


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 2 december 2019

Innehållsansvarig: Helena Nilsson

Publicerad av Helena Nilsson

Kontakt

Avdelningen för kliniska prövningar, AKP
S-huset
Universitetssjukhuset Örebro
701 85 Örebro

Telefon: 019-602 62 34

Fax: 019-33 54 57

E-post till AKP

Jill Kjellberg Eriksson
Avdelningschef
Telefon: 019-602 62 28