Rätt stöd viktigt vid ätstörningar

Katarina Lindstedt visar i sin avhandling att stöd från omgivningen underlättar tillfrisknandet för ungdomar med anorexia nervosa.

Katarina Lindstedt. Foto: Elin Abelson.Katarina Lindstedt disputerade den 22 mars med avhandlingen "A life put on hold: inside and outside perspectives on illness, treatment, and recovery in adolescents with restrictive eating disorders".

Katarina arbetar som behandlare på ätstörningsenheten vid psykiatri för barn och unga vuxna i Region Örebro län. Under doktorandtiden vid Örebro universitet har hon också varit knuten till Universitetssjukvårdens forskningscentrum.

I avhandlingen konstaterar Katarina bland annat, att rätt uppbackning även utanför familjen är en viktig faktor vid tillfrisknande från ätstörningar.

Läs mer om avhandlingen här

Läs avhandlingen här

Sidan granskades den 26 februari 2019

Innehållsansvarig: Kristina Arnrup

Publicerad av Nicholas Ståhl Haldosen

Verksamhetschef

Kristina Arnrup

E-post till UFC

Universitetssjukvårdens forskningscentrum (UFC)
Universitetssjukhuset Örebro
S-huset
701 85 Örebro

Universitetssjukhuset, S:a Grev Rosengatan
S-huset, vån. 1 och 2

Ingång från innergården till S-huset. Använd porttelefon för inpassering.
Behöver du hiss? Ta kontakt via porttelefon vid entré mot S:a Grev Rosengatan/Vattentornet.

Hitta på USÖ (Öppnas i nytt fönster)
Parkering på USÖ

Webbadress