Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Syncentralen

På Syncentralen arbetar vi med habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning eller blindhet samt personer med syn- och hörselnedsättning/dövblindhet.

Hos oss kan patienter och anhöriga få råd om hur man på bästa sätt kan klara det dagliga livet. Det innebär träning som förbättrar funktion och förmåga samt att öva in nya strategier för att klara vardagen. Vi hjälper till med att anpassa boendemiljön och lånar ut hjälpmedel för att underlätta vardagen. På så vis ges förutsättningar för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Telefonnummer

019-602 96 00

Telefontider

Måndag-Onsdag 08:00-14:30
Lunchstängt 12-13

Torsdagar 13:00-14:30

Fredagar 08:00-14:30
Lunchstängt 12-13

Öppettider

Måndag-Onsdag 08:00-16:00
Lunchstängt 12-13

Torsdagar 13:00-16:00

Fredagar 08:00-14:30
Lunchstängt 12-13

Texttelefon

019-670 25 03

Besöksadress

Folkungagatan 33, Örebro

Syncentralen har deltagit i ett utbildningsprogram för ett hbtq-kompetent bemötande.

Utbildningen syftade till att ge ökade kunskaper om homosexuellas, bisexuellas, trans- och queerpersoners rättigheter och hälsosituation. Utbildningen ger färdigheter för att kunna tillämpa ett inkluderande och icke-heteronormativt förhållningssätt i arbetet.

Diplomeringsdatum 2019-05-28.

Remiss krävs

För att komma till Syncentralen krävs en medicinsk bedömning av ögonläkare.

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Vuxna medföljare som inte är fullvaccinerade mot covid-19 måste hålla avstånd till andra personer. Särskilt viktigt är det att undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Var noga med att hålla dina händer rena!

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka