Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Familjesamverkansteamet är ett samverkansprojekt mellan Region Örebro län och Lindesbergs, Ljusnarsbergs, Hällefors och Nora kommuner. Teamets uppgift är att vid behov vara samverkansstöd i ärenden kring familjer med behov av flera olika stödinsatser.
Teamets medarbetare företräder varken familjen eller någon verksamhet. De finns för att skapa förutsättningar för god samverkan mellan familjen och verksamheter, samt mellan verksamheter.
God samverkan kan
Teamet tar uppdrag där familjen har flera vård- och stödinsatser som kräver samordning, när tidigare samverkan har varit otillräcklig och/eller där det finns behov av samverkan ur ett familjeperspektiv.
Bakgrund till satsningen
Psykisk ohälsa är ett växande problem i samhället och i norra Örebro län finns en rad olika verksamheter som vänder sig till barn och unga som upplever psykisk ohälsa. För familjer med komplexa behov kan detta innebära många olika kontakter med myndigheter och hälso- och sjukvård. Även om avsikterna är goda kan detta ibland innebära negativa konsekvenser för familjerna, men även för inblandade verksamheter, då insatser från olika håll i sämsta fall kan motverka varandra.
För att få till en bättre samordning kring familjer med komplexa behov uppkom tanken att upprätta ett team i syfte att förbättra samverkan kring dessa familjer.
Modellen för familjesamverkansteamet har sitt ursprung i arbetet kring psykisk hälsa i norra länsdelen. Det är ett samarbete mellan Region Örebro län samt kommunerna Nora, Lindesberg, Ljusnarsberg och Hällefors.
Projektets syfte
Syftet med projektet är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga i norra Örebro län. Projektet ska även främja en god och förtroendefull relation mellan föräldrar och barn då det är en viktig skyddsfaktor för barns psykiska utveckling.
Vilka arbetar i teamet?
Familjesamverkansteamet i norra Örebro län har en bred tvärprofessionell kompetens. Teamet bemannas av psykolog, socionom och sjuksköterska med erfarenhet från vård, socialtjänst och skola.
Vårt arbete kring familjer fortgår. Vi har planerat för att kunna hantera våra ärenden utifrån rådande omständigheter, med möjlighet till digitala möteslösningar utefter behov. Tillvägagången avgörs från ärende till ärende med hänsyn till vad som bedöms som mest lämpligt.
Vi tar gärna emot nya ärenden för att fortsätta tillgodose de behov av samverkan som finns hos familjer med en komplex livssituation!
Tänk på att vår handläggning av nya ärenden till en början tar tid utifrån det omfattande förarbete som ligger till grund för goda möten. Som regel tar det cirka sex till åtta veckor från första kontakt till första möte.
Familjesamverkansteamets samordnare
Marta Bjurström
Kristina Järnebeck Ljungdahl
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 9 augusti 2021
Kunskapsstyrning
Nationell patientenkät
Anmälan om vårdskada - Lex Maria
Kvalitetsregister
Patientnämndens rapporter
H-huset - hus för framtidens vård
Ny organisation ska stödja omställningen i vården
Koncentration i vården
Rörelsenätverket
Omställningen till nära vård
En vård oberoende av hyrläkare
Förändrade jourer nattetid vid Lindesbergs lasarett
Förlossningen Karlskoga lasarett - bakgrund
Riktade hälsosamtal
Traumacentrum Örebro
Standardiserade vårdförlopp vid cancermisstanke
Nytt vårdinformationsstöd i Region Örebro län
Suicidprevention
Cyklotron på USÖ