Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Beredning för psykiatri, habilitering och hjälpmedel

Beredning för psykiatri, habilitering och hjälpmedel är beredningsorgan till hälso- och sjukvårdsnämnden. Beredningen har inte något beslutsmandat, utöver budgeten för den egna verksamheten. Syftet med beredningen är att stödja och bistå nämnden, förbättra/möjliggöra kunskapsfördjupning samt skapa ökad tillgänglighet till politiken för medborgare och andra aktörer.

Grunduppdraget för beredningen är att verka på uppdrag av nämnden, bereda ärenden och frågeställningar till nämnden, bidra med kunskapsutveckling, vara kontaktorgan gentemot verksamhet, allmänhet och de personer som nämndens verksamhet är till för samt att företräda nämnden inom fastställt ansvarsområde. Därtill kan nämnden lägga till ytterligare uppdrag till beredningen.

Beredningen består av 9 ledamöter och 5 ersättare. Beredningen ansvarar för att verkställa ovanstående grunduppdrag samt uppdrag från nämnden inom ansvarsområdena psykiatri, habiliteringsverksamhet och hjälpmedelsverksamhet.

Beredningens specifika uppdrag är att främja en positiv utveckling av den psykiatriska vården, hjälpmedelsverksamheten och av habiliteringsverksamheten på länsdelsnivå samt på regiondelsnivå, möta och utveckla samarbete med andra aktörer och medborgare inom beredningens ansvarsområde, medverka till lokal förankring av beslut samt att föra dialog och följa den nära sjukvårdens produktionsdelar som finns och är organiserade regiondelsvis.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 3 mars 2020

Innehållsansvarig: Webbredaktionen

Publicerad av June Fors

Presidium

Ordförande
Carina Dahl (S)

Vice ordförande
Emilia Molin (C)

2:e vice ordförande
Kristian Berglund (M)

Nämndsekreterare
Marita Jansson
Telefon 019-602 77 59